AGV INTERNATIONAL

Automated Guided Vehicles

AGV INTERNATIONAL

Automated Guided Vehicles

Wat zijn Automated Guided Vehicles?

Het komt steeds vaker voor dat magazijnen volledig worden geautomatiseerd. Dit wordt gerealiseerd door onder andere de inzet van Automated Guided Vehicles (AGV’s). AGV’s zijn apparaten die zich volledig geautomatiseerd door een magazijn of distributiecentrum voortbewegen. AGV’s nemen het zware werk uit handen, waardoor bijvoorbeeld vorkheftrucks overbodig worden. Met AGV’s realiseert u tevens een hoger veiligheidsgehalte, de voertuigen zijn namelijk geautomatiseerd omdat ze via een software en meerdere sensoren heel nauwkeurig te werk kunnen gaan. Ook kunnen AGV’s, zeker in samenwerking met shuttles, zorgen voor een optimale opslagcapaciteit.

Wilt u meer weten over AGV’s en welke voordelen u eruit kunt halen? 

Waarvoor zijn AGV's inzetbaar?

AGV’s kunt u op verschillende manieren in uw magazijn inzetten. Het dient vooral om grote hoeveelheden materialen soepel te verplaatsen. Zo kunnen AGV’s materialen van het ontvangst naar het magazijn verplaatsen. Dit kunt u instellen als een constant proces, waardoor u geen personeel hoeft in te zetten voor deze repetitieve handelingen. Bij AGV International bieden wij u ook de mogelijk om AGV’s te combineren met shuttles. Met deze combinatie bent u weer een stap dichterbij volledige automatisering van uw magazijn. 

Hoe werkt zo’n combinatie precies? De AGV pakt geheel zelfstandig de shuttles op, rijdt ze naar het juiste kanaal en plaatst deze op de eerste pallet-positie. Hierna brengt de autonome shuttle de pallet naar de exacte eindbestemming. 


Lees hier meer over AGV’s en shuttles.  

De bouwstenen van onze AGV-oplossingen

Hoge opslagcapaciteit

AGV International helpt u een hoge opslagcapaciteit te realiseren. Met een AGV-systeem kunnen wij talloze pallets voor u op een autonome manier in- en uitslaan.

Verlaging proceskosten

Ons doel is om tijdens de realisatie van iedere AGV-oplossing tot een aanzienlijke en directe verlaging van uw proceskosten te komen aan de hand van transparante vooraf gemaakte afspraken.

Maatwerk als standaard

Wij denken graag met u mee. Zo bezoeken we uw bedrijf en bespreken we uw wensen en doelstellingen en sluiten hierop ons ontwerp naadloos aan.

Service en garantie

Wij verzekeren u van een goede service. Na het installatieproces testen wij alles zorgvuldig om zeker te weten dat alles werkt. Hierna overhandigen wij het systeem aan uw operators. Uiteraard nadat zij een gedegen training hebben gevolgd.

Vier type AGV's

Towing Line

Een pragmatische oplossing voor autonome trolley transporten.

Tractor Line

Dit zijn echte zwaargewichten in autonome trolley transporten.

Platform Line

Geschikt voor compacte omnidirectional transporten.

Forks Line

U kunt autonome pallettransporten met grote hoogtes genereren.

In welke industrie zijn deze AGV's van meerwaarde?

AGV’s zijn voor diverse sectoren uitermate geschikt voor implementatie. Bij AGV-International hebben wij onder andere ervaring met het implementeren van AGV’s in diverse branches. Onze AGV’s kunnen veel en foutloos zware producten transporteren naar verschillende locaties in uw magazijn. Dit doen ze foutloos en nauwkeurig waardoor een hoge mate van veiligheid ontstaat. 

Uw werknemers kunnen hierdoor andere werkzaamheden uitvoeren die essentieel zijn voor uw organisatie, omdat de AGV’s de zware repeterende handelingen op zich nemen.

Voedselindustrie

Voedsel kan snel verplaatst worden, met een beperkte foutmarge.

Maakindustrie

Producten worden nauwkeurig verplaatst en compact opgeslagen.

Bloemenindustrie

In de bloemenindustrie kunnen bloemen in groten getale worden verplaatst.

Automotive industrie

AGV's kunnen zware voertuigen of gereedschappen eenvoudig verplaatsen.

Implementatieproces

Eerste fase

Alle aanvragen worden vertrouwelijk en zorgvuldig opgepakt en zo snel mogelijk opgevolgd.

Aan de hand van de tekeningen kunnen wij de technische mogelijkheden toetsen en alvast een eventuele oplossing formuleren.

Tijdens onze locatiebezoek wordt het proces van de klant geanalyseerd om scherp te krijgen waar we rekening mee moeten houden.

Wij tekenen het magazijn in, zodat we een duidelijke en concrete calculatie kunnen maken om te berekenen hoeveel AGV’s er nodig zullen zijn.

Zodra de calculaties opgemaakt zijn verzorgen wij een eerste offerte.

Tweede fase

We bespreken alles wat in de offerte staat, bijvoorbeeld: de tarifering, aantal AGV’s, de calculatie en de charging stations.

Ter controle meten we nog één keer alle afstanden tussen kolommen en beantwoorden we graag al uw vragen.

Samen met u zorgen we ervoor dat er een implementatieteam wordt aangesteld, zodat het aanleggen van de AGV’s soepel verloopt.

Met de Factory Acceptance Tests controleren we alle technische functionaliteiten en specificaties van het systeem.

Na de FAT worden de AGV’s middels speciale transport geleverd in uw magazijn.

Derde fase

Wij installeren de software, hangen de reflectoren op en installeren en in-leren van pallet-posities.

De Site Acceptance Test gebruiken we voor nog een allerlaatste controle van de tevoren gemaakte afspraken en de haalbaarheid, waaraan het AGV-systeem moet voldoen.

Voor een onbepaalde tijd is er één medewerker van AGV International aanwezig die de juiste werking in de gaten houdt.

Na de babysitting is de officiële handover, vanaf nu bent u officieel eigenaar van het AGV-systeem. 

Wij stellen met u een SLA (Service Level Agreement) op, welke door middel van voorafgestemde KPI’s zorg dragen voor de service en onderhoud van de AGV’s.  

Het toekomstbeeld van AGV's

Vooral in onze huidige tijd zijn AGV’s echt dé toekomst. Er zijn meer vacatures dan werkzoekenden, waardoor er een krapte ontstaat op de arbeidsmarkt. AGV’s nemen voor een gedeelte het werk van het personeel over, maar kunnen tegelijkertijd ook niet zonder de ondersteuning van deze mensen. In de toekomst zal hier een goede balans in gevonden moeten worden, waarin personeel veel meer de mogelijkheid krijgt om zich verder te specialiseren en op diverse andere manieren meerwaarde kan bieden aan een organisatie. 

Wilt u vrijblijvend een quickscan uitvoeren op uw huidige interne transport? Neem dan contact met ons op of doe hier de quickscan. 

Wilt u in samenwerking met ons kijken hoe de implementatie van AGV’s voor uw organisatie duurzaam voordeel op kan leveren?

Stuur gerust een mail met uw vragen naar [email protected] of bel ons direct
op +31 (0) 180-397514

hires-210909-33-scaled.jpg
Managing Director AGV International B.V.
Tom Broeder
nl_NL

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste updates?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!