AGV INTERNATIONAL

Updates

Automated - guided - vehicles - tribot - series
Author: ADMIN
Date: 25 January 2022
Wat zijn de lange termijn voordelen van AGV-implementatie?
Automated - guided - vehicles - Counterbalanced - CB - 2.0

Automated guided vehicles, ook wel AGV’s genoemd, vinden een rol in steeds meer sectoren en op steeds meer manieren. Door geavanceerde navigatietechnieken en vergaande technologieën in de voertuigen kunnen ze in vrijwel alle ruimtes van waarde zijn. Aan het gebruik van deze AGV’s kleven een aantal belangrijke voordelen. In veel branches is er tegenwoordig een flinke concurrentiestrijd gaande. Om competitief te blijven is het ontzettend belangrijk om in duurzame technologie te investeren die klaar is voor de toekomst en kosten reduceert. AGV’s versterken uw competitieve positie door operationele kosten en behoefte aan arbeidskracht te verlagen. AGV implementatie is dan ook uiterst geschikt voor bedrijven met een lange termijn visie.

Om het effect van AGV implementatie op de lange termijn wat meer diepte te geven zullen we een aantal voordelen toelichten.

Verhogen van efficiëntie personeel

De eindeloze ritjes heen en weer kunnen voor werknemers al snel eentonig worden. Dit zorgt ervoor dat ze snel afgeleid zijn, precisie afneemt en ze eerder op zoek zullen gaan naar kansen om het werk te onderbreken. De geautomatiseerde voertuigen zorgen voor een consistente stroom van transport doordat er geen sprake is van pauze of andere menselijke onderbrekingen. Hierdoor kunnen werknemers zich bezighouden met de uitdagendere werkzaamheden en hier meer tijd aan besteden.

Verlagen arbeidskosten

Arbeid is ontzettend kostbaar, maar ook nog eens heel moeilijk te vinden tegenwoordig. Dit is een terugkerend probleem binnen veel sectoren, maar AGV’s bieden hier een oplossing voor. Door de implementatie van AGV’s zijn er geen werknemers nodig om goederen te verplaatsen. De arbeidskosten nemen dus af voor dit specifieke traject.

Verbeteren veiligheid werkomgeving

De AGV’s zijn uitgerust met geavanceerde sensoren om te controleren op obstakels op het wegdek. Ook wordt er gebruik gemaakt van lasernavigatie voor nauwkeurigheid tot op een paar millimeter. Dit is belangrijk om ongevallen te voorkomen, maar ook essentieel voor koppeling met bijvoorbeeld transportbanden.

Schade vermindering

‘Fouten maken is menselijk’. Klopt, maar een AGV kan daarentegen vrijwel foutloos opereren. Iedereen die in een omgeving werkt waar veel goederen verplaatst worden herkent het, er gaat altijd wel iets mis. De voorbeelden zijn eindeloos. Dit kost vaak veel geld doordat de goederen schade oplopen en er tijd verloren gaat aan opruimen. Door de implementatie van AGV’s wordt dit probleem doeltreffend verholpen.

Would you like to work with us to see how implementing AGVs can bring sustainable benefits to your organisation?

Feel free to send an e-mail with your questions to [email protected] or call us directly
on +31 (0) 180-397514

hires-210909-33-scaled.jpg
Managing Director AGV International B.V.
Tom Broeder

Gerelateerde artikelen

Targeting labor shortages through AGV implementation

Het is code rood op de arbeidsmarkt, maar AVG's kunnen hier een effectieve oplossing voor bieden.

Het proces van AGV-implementatie

Het proces van AGV-implementatie kan bij aanvang wat gecompliceerd lijken. AGV International neemt u graag mee door dit hele proces in drie verhelderende blogs.

The middle stage of AGM implementation.

Het implementeren van een AGV-systeem is een enorm bijzonder en heftig proces. In deze blog leggen we jullie graag meer uit over de tweede fase hiervan!
Categories:
en_US

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste updates?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!