AGV INTERNATIONAL

Updates

Automated - guided - vehicles - implementatiefase - AGV - International
Author: ADMIN
Date: 30 mei 2022
Het middentraject van de AGV implementatie

Het implementeren van een AGV-systeem is een enorm bijzonder en heftig proces. In deze blog leggen we jullie graag meer uit over de tweede en dus middelste fase van de AGV-implementatie, betreffende de gunning van de opdracht, tot aan on-site levering van de AGV’s.

Deze fase bestaat uit 5 onderdelen:

1. Officiële inkoop opdracht (P/O) van de klant
2. Meetbezoek
3. Meetings met het Projectteam van de klant
4. FAT (Factory Acceptance Test)
5. Levering van de AGV’s

1. Officiele inkoop opdracht (P/O) van de klant

Na het gedetailleerd doornemen van de aanvraag en tevens offerte, zijn er vaak meerdere klantbezoeken en teammeetings benodigd, welke hierop volgen. Hierin bespreken we alles wat in de offerte staat vermeld. Denk hierbij aan de tarifering, het benodigde aantal AGV’s en de transparante calculatie hiervoor, de hoeveelheid charging stations en welke mile stones we afspreken. Ook maken we een eerste inschatting van de te verwachten levertijden. Zodra alle open discussiepunten zijn besproken en de klant uiteindelijk het besluit neemt om met ons in zee te gaan, sturen zij een officiële inkoop opdracht en verzorgen wij een opdrachtbevestiging waarop wij vervolgens de interne bestelling doen bij onze fabrikant.

2. Meetbezoek en het nog een laatste keer controleren van alle maatvoeringen in de tekeningen

Net voordat de bestelling compleet is behandelen we nog een paar laatste vragen van de fabrikant die vanaf dat moment ook volop met het project kunnen meelopen. Nadat we alle vragen hebben behandeld gaan we bij de klant op meetbezoek. Tijdens dit bezoek meten we bijvoorbeeld ten laatste controle nogmaals de werkelijke afstanden tussen kolommen en kijken of deze allemaal correct vermeld staan in de tekeningen die we van de klant gekregen hebben. Ook nemen we tijdens dit bezoek de tijd alle vragen van de fabrikant te beantwoorden. Voorbeelden hiervan kunnen bijvoorbeeld zijn hoeveel afstand zich bevindt tussen de palletstellingen en de vloer bij de pick up locaties/expeditie area’s. Een laatste check op doorrijhoogtes van corridors etc.

Automated - guided - vehicles - implementatiefase - AGV - International

3. Meetings met het Projectteam van de klant

Als dit uitgevoerd is komt een van de belangrijkste onderdelen van het hele project. Gezamenlijk met de klant zorgen we ervoor dat er een implementatieteam aangesteld wordt. Belangrijke stakeholders binnen het bedrijf zoals bijvoorbeeld medewerkers van de IT-afdeling, operationele managers en shiftleaders worden vroegtijdig op de hoogte gebracht van het feit dat er dadelijk geautomatiseerde voertuigen zullen rondrijden op de werkvloer. Als dit niet vroeg en breed genoeg plaatsvindt, bestaat de kans dat de implementatie een stuk moeizamer zal verlopen. Omdat veel mensen niet van veranderingen houden, ontstaat er altijd natuurlijke weerstand. Deze dienen we gezamenlijk weg te nemen door alle details te bespreken en af te stemmen. Het is dus uitermate belangrijk om zo vroeg mogelijk in het traject, ook op de werkvloer alle betrokkenen uit te leggen wat hen te wachten staat. Zij zijn immers straks de “dragers” van het AGV-systeem.

4. FAT

Als de AGV’s gereed staan bij onze fabrikant, gaan we samen met enkele stakeholders van de klant naar de fabriek om de Factory Acceptance Tests uit te voeren. Hier worden alle technische functionaliteiten en specificaties gecontroleerd. Denk hierbij aan het aanrijden van de AGV’s naar de opladers en specifieke maatvoeringen. Ook zullen we bepaalde functionaliteiten welke uitermate belangrijk zijn voor de juiste werking van het systeem controleren.

5. Levering van de AGV’s

Na de afwerking en goedkeuring van de FAT lijst worden de autonome vehicles op transport gezet. Hiervoor hebben wij professionele transporteurs geselecteerd omdat het leveren van AGV’s met vakkundige nauwkeurigheid dient plaats te vinden. Er bevinden zich namelijk een behoorlijk aantal kostbare en tegelijkertijd kwetsbare componenten op de vehicles. Deze dienen uiteraard 100% onbeschadigd te blijven.
Automated - guided - vehicles - asti - AGV - lines

Wilt u in samenwerking met ons kijken hoe de implementatie van AGV’s voor uw organisatie duurzaam voordeel op kan leveren?

Stuur gerust een mail met uw vragen naar [email protected] of bel ons direct
op +31 (0) 180-397514

hires-210909-33-scaled.jpg
Managing Director AGV International B.V.
Tom Broeder

Gerelateerde artikelen

Krapte op de arbeidsmarkt aanpakken door AGV-implementatie

Het is code rood op de arbeidsmarkt, maar AVG's kunnen hier een effectieve oplossing voor bieden.

Het proces van AGV-implementatie

Het proces van AGV-implementatie kan bij aanvang wat gecompliceerd lijken. AGV International neemt u graag mee door dit hele proces in drie verhelderende blogs.

Wat zijn de lange termijn voordelen van AGV-implementatie?

Automated guided vehicles, ook wel AGV's genoemd, vinden een rol in steeds meer sectoren en op steeds meer manieren.
Categories:
nl_NL

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste updates?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!