AGV INTERNATIONAL - logo - png

Is mijn organisatie geschikt voor AGV-implementatie?

AGV-implementatie in kaart

Een AGV-implementatie betreft maatwerk en dat komt voornamelijk omdat, heel cliché, iedere situatie anders is. Om een AGV-systeem op een juiste wijze te kunnen implementeren dient er rekening gehouden te worden met huidige uitdagingen, maar ook de toekomstige bedreigingen voor logistieke processen. Daarentegen worden ook sterktes en mogelijkheden meegenomen om mede de return on investment te kunnen berekenen. Op onze website hebben wij een QuickScan geformuleerd waarin wij op afstand een eerste inschatting kunnen maken van uw situatie. Wij zullen terugkoppeling geven op de getoetste onderdelen, en een eerste beeld schetsen van de impact die AGV-implementatie kan hebben.

Wilt u naast het doen van deze QuickScan meer informatie over kansen en bedreigingen die om de hoek komen kijken bij een AGV-implementatie? Lees dan het gehele artikel!

AGV International - implementatie - in - kaart

De Quickscan

De Quickscan bestaat uit een tiental korte vragen waarin AGV International meer te weten komt over uw organisatie, maar ook de werkwijze binnen uw organisatie. Dit zijn vragen als:

  • In hoeveel shift werkt u?
  • Hoeveel trucks rollend materieel heeft u?
  • Hoeveel pallets slaat u per dag in en uit?
  • Maakt u gebruik van uitzendkrachten?

 

Hoe is de omgeving rondom het interne logistieke proces georganiseerd?

  • Heeft u een schone, droge, vlakke vloer?
  • Maakt u gebruik van een warehouse management system?
  • Werkt u momenteel met smalle-gangen-trucks of shuttles?

 

Tevens brengen wij graag de huidige situatie in beeld als nulmeting. Wij hebben graag inzichtelijk:

  • Wat de huidige situatie van de opslagcapaciteit is
  • Hoeveel schades aan producten, trucks of het warehouse u heeft

Uw organisatie

Door te weten hoeveel shifts er worden gedraaid wordt er snel inzichtelijk wat het effect van AGV-implementatie precies inhoudt. Hoe meer shifts er worden gedraaid, des te hoger de impact van een AGV. Personeel is lastig te vinden, en het aantal vacatures bereikt nog maandelijks pieken. Een pandemie, vergrijzing en het feit dat de werkende bevolking veel “nieuwe” manieren van geld verdienen heeft, spelen een rol. Meer hierover leest u in de blog hierover. Naast een aanvulling kan het ook als vervanging van uitzendkrachten dienen, waar loonkosten een serieuze besparing kunnen vormen.

Ook wordt kort een inschatting gevraagd van wat er per dag door uw bedrijfspand getransporteerd dient te worden. Op basis van deze informatie kunnen wij al snel een eerste inschatting maken van de return on investment.

Werkomgeving

Het terrein waarop een AGV actief moet zijn is ook van groot belang om een inschatting te geven van de effectiviteit. Zo is het belangrijk dat de vloer glad, schoon en droog is. De sensoren die de AGV gebruikt om zich voort te bewegen zijn erg gevoelig om ongelukken te voorkomen. Bij onreinheden of hobbels kunnen de sensoren iets oppikken en de AGV laten afremmen. Dit is structureel verlies van efficiëntie.

Bij vocht op de vloer bestaat er zelfs de kans dat de AGV doorslipt. Hierdoor kan de truck de tel kwijtraken in wielkantelingen, waardoor de af te leggen afstanden niet meer overeen komen met de sensoren.

Ook wordt er gevraagd of u met een warehouse management system werkt. AGV’s kunnen op dit systeem worden aangesloten en kan de implementatie vereenvoudigen.

Laatste info

Als we de werkwijze en de werkomgeving in kaart hebben vragen we nog wat laatste informatie. Dit is vooral gericht op de huidige opslagcapaciteit en het aantal schades dat er wordt gemaakt. Dit biedt een concreet beeld van wat er nu al goed gaat, en waar verbeterslagen te maken zijn. Op deze manier rollen we snel door naar een goed advies.

Doe de quickscan

Kort samengevat, werkt u in meerdere shifts, heeft u vaak schade, vindt u dat de opslagcapaciteit van uw interne logistieke processen te laag is of passen AGV’s goed in uw lange termijn visie?

Dan is het zeker van belang om naar de mogelijkheden van een AGV-implementatie te kijken.

Benieuwd?

Neem contact met ons op

Telefoon

Mail

Adres

AGV international - eigenaar - Tom - Broeder
Tom Broeder
Managing Director AGV International B.V.

Neem contact op

AGV international - eigenaar - Tom - Broeder
Tom Broeder
Managing Director AGV International B.V.
nl_NL