AGV INTERNATIONAL

Updates

Automated - guided - vehicles - warehouse - proces
Author: ADMIN
Date: 9 juni 2022
Krapte op de arbeidsmarkt aanpakken door AGV-implementatie
Het is code rood op de arbeidsmarkt. Het CBS meldt dat er in Nederland momenteel (mei, 2022) meer dan 450.000 vacatures open staan. Dat komt neer op 133 vacatures per 100 werklozen. Zo extreem is het nog niet eerder geweest in Nederland, en de oorzaak hiervan is complex. Een pandemie, vergrijzing en het feit dat de werkende bevolking veel “nieuwe” manieren van geld verdienen heeft, spelen een rol. In de logistieke sector is de grootste boosdoener de vergrijzing, en dit houdt voorlopig nog niet op.

Minister Asscher zei in 2015 al het volgende: “Robots werken 24 uur per dag, zijn nooit ziek, vragen niet om loonsverhoging en staken niet.” Deze uitspraak wordt steeds relevanter, maar dekt niet de volledige lading. Met alleen robots komen we er ook niet. De winnende formule is een combinatie van slimme machines én menselijke intelligentie.

Wat staat ons te wachten?

Uitdagingen op de arbeidsmarkt kunnen ervoor zorgen dat de productiviteit terugloopt en dat het foutpercentage binnen logistieke processen toeneemt. De kans is groot dat ook het ziekteverzuim toeneemt door de hogere druk op werknemers. Dit alles kan het imago van bedrijven schaden, want door de complicaties is de kans op kwaliteitsverlies van de interne logistiek aanzienlijk.

Dit is een probleem waar geen quick-fix voor kan worden bedacht of aangekocht. Geen revolutie, maar een evolutie van een sector waarbij de mogelijkheden van digitalisering en robotisering nog veel meer omarmd kunnen worden.

De huidige werknemers zien hun baan dus niet verdwijnen, wat vaak de angst is, maar ze zien deze veranderen. Ze blijven uitermate hard nodig, maar het kan goed zo zijn dat er voor dezelfde baan over 5 jaar hele andere competenties benodigd zijn dan nu het geval is. Een goede voorbereiding op wat er te wachten staat is dan ook zeker aan te raden. Ook voor werkgevers is een belangrijke tip dat ze voor het personeel goede scholing verzorgen. Goed personeel is moeilijk te vinden, dat weten we ondertussen allemaal, maar extra scholing helpt huidige werknemers om andere posities in te kunnen vullen.

Gestroomlijnde processen

Om de toekomstige problemen te lijf kunnen gaan is niet alleen strategisch inzicht benodigd, maar ook de noodzaak om simpelweg de mouwen op te stropen. AGV International is gespecialiseerd in het stroomlijnen van processen in warehouses en andere productielocaties. Hierin organiseert zij de interne logistiek zo efficiënt mogelijk, maar richt ze ook de opslagcapaciteit zo optimaal mogelijk in. Op deze manier heeft u voor dezelfde herhaaldelijke werkzaamheden minder personeel nodig en kunnen arbeidskrachten zich focussen op andere werkzaamheden die minder repetitief zijn, waardoor de kennis en kunde beter tot hun recht komen.

Op deze manier kan er met dezelfde hoeveelheid personeel beter gepresteerd worden zonder toename van de werkdruk. Een herstructurering van de taken, waar geautomatiseerde voertuigen een deel van de taken op zich nemen kan daardoor vaak leiden tot een winnende combinatie.
Automated - guided - vehicles - warehouse - proces

Toepassing van AGV’s

AGV-implementatie wordt nu al veel ingezet bij bedrijven met een heldere blik op vooral de lange termijn. De knelpunten worden hierdoor vroegtijdig gedetecteerd en er worden moderne oplossingen gezocht voor deze vraagstukken. AGV-implementatie blijkt keer op keer een duurzame oplossing te zijn voor meerdere vraagstukken tegelijk.


De investering is niet louter financieel, het vraagt ook inzet en betrokkenheid van een groot deel van de organisatie. Om een dergelijk proces te laten slagen dient er bij alle betrokkenen vroegtijdig draagvlak gecreëerd te worden. Om dit niet te overhaasten, of zelfs te vergeten, is het belangrijk tijdig te beginnen aan een overlegstructuur, zodat automatisering of robotisering optimaal kan worden geïmplementeerd.

Bent u benieuwd naar het implementatieproces van een AGV-systeem om uw logistieke problemen van nu én de toekomst op te lossen? Neem dan contact op of bekijk aan de hand van onze Quickscan (link) in hoeverre uw organisatie geschikt is voor het implementeren van een AGV-systeem.

“AGV-implementatie wordt nu al veel ingezet bij bedrijven met een heldere blik op vooral de lange termijn. De knelpunten worden hierdoor vroegtijdig gedetecteerd en er worden moderne oplossingen gezocht voor deze vraagstukken. AGV-implementatie blijkt keer op keer een duurzame oplossing te zijn voor meerdere vraagstukken tegelijk”

Wilt u in samenwerking met ons kijken hoe de implementatie van AGV’s voor uw organisatie duurzaam voordeel op kan leveren?

Stuur gerust een mail met uw vragen naar [email protected] of bel ons direct
op +31 (0) 180-397514

hires-210909-33-scaled.jpg
Managing Director AGV International B.V.
Tom Broeder

Gerelateerde artikelen

Het middentraject van de AGV implementatie

Het implementeren van een AGV-systeem is een enorm bijzonder en heftig proces. In deze blog leggen we jullie graag meer uit over de tweede fase hiervan!

Het proces van AGV-implementatie

Het proces van AGV-implementatie kan bij aanvang wat gecompliceerd lijken. AGV International neemt u graag mee door dit hele proces in drie verhelderende blogs.

Wat zijn de lange termijn voordelen van AGV-implementatie?

Automated guided vehicles, ook wel AGV's genoemd, vinden een rol in steeds meer sectoren en op steeds meer manieren.
Categories:
nl_NL

Wil jij op de hoogte blijven van de laatste updates?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!