AGV INTERNATIONAL - logo - png

Logistieke automatisering helpt LiveKindly haar doelen te bereiken

Over LiveKindly Netherlands

De wereld voeden op een eerlijke en duurzame methode, dat is waar LiveKindly zich dagelijks voor inzet. Door een variatie van vegetarische en veganistische producten aan te bieden, dragen zij bij aan de afname van uitstoot, vervuiling en uiteraard onnodig dierenleed. Daarmee zet LiveKindly zich sterk in voor het behoud van onze planeet. Om deze plantaardige varianten aantrekkelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen, is er nog wel wat werk aan de winkel. Op het gebied van smaak en ervaring doen ze al lang niet meer onder voor dierlijke producten, maar prijstechnisch zijn er zeker nog stappen te maken.

AGV International - Livekindly - automated - guided - vehicles - magazijn - pallets

De weg naar efficiëntie en toegankelijkheid in de plantaardige voedingsindustrie

Om ook de strijd op het gebied van prijs aan te kunnen, is automatisering een goede stap gebleken. Vóór de implementatie van AGV’s was de productie van plantaardige vleesvervangers enorm arbeidsintensief. Arbeid is kostbaar en daardoor ook de productie. Door de implementatie van het AGV systeem is de overhead van de interne logistiek in kostprijs verlaagd, waardoor plantaardige vleesvervangers voor nog meer mensen toegankelijk zijn geworden.

Niet alleen het reduceren van de kostprijs speelde een rol in deze keuze. De vestiging waar AGV International de logistieke automatisering voor haar rekening heeft genomen bevindt zich in Oss. Projectmanager bij LiveKindly, Arjan van Bergen, stelt: “In deze streek is er veel werkgelegenheid, de vraag naar arbeid overstijgt eigenlijk het aanbod. Hier moest dus creatief mee worden omgegaan en deze oplossing werd gevonden in geautomatiseerde transporten.”

Proces in kaart

LiveKindly had nog geen enkele ervaring met AGV’s, maar hadden wel helder wat zij ermee wilden bereiken. Na gesprekken gevoerd te hebben met verscheidene aanbieders, viel hun keuze op AGV International. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor was de manier waarop AGV International te werk gaat. LiveKindly is een relatief jonge onderneming en op het gebied van automatisering is er geen in-house expertise, vandaar dat het voor LiveKindly van groot belang is dat de aanbieder tevens een echte partner is.
De behoeften, plannen en ideeën voor de locatie bleven veranderen, mede omdat AGV International al vroeg in het proces betrokken was. Door constant mee te blijven schakelen en een flexibele houding aan te nemen, ontstond er voor iedere situatie een passende oplossing.

Het proces van tekentafel tot daadwerkelijke oplevering verloopt niet altijd even soepel, maar dit is nu eenmaal onderdeel van het proces. Arjan vertelt: “Het kan even duren voordat AGV’s helemaal correct geïmplementeerd zijn, maar het resultaat is het wachten zeker waard! Wanneer het systeem operationeel is, blijft het namelijk constant werken. Tijdens dit proces werden alle betrokkenen op de hoogte gehouden en werden onze verwachtingen tevens goed gemanaged.”

"Human error neemt af en de foutmarge van de AGV’s is nagenoeg gelijk aan nul."

Arjan van Bergen - LiveKindly

Ketenoptimalisatie

De implementatie van AGV’s is een investering voor de lange termijn en is gericht op het optimaliseren van de interne transporten. Dit heeft te maken met een aantal factoren. Zo kan er meer opgeslagen worden op dezelfde ruimte doordat gangpaden smaller worden en opslag zo efficiënt mogelijk kan worden ingedeeld. Ook gaat er nagenoeg niets fout tijdens het interne transport, waardoor hierop serieuze kosten worden bespaard.

Het AGV systeem biedt ook nog een mogelijkheid om indien nodig op een flexibele manier op te schalen. Op dit moment rijden er drie AGV’s rond die de gehele interne logistiek verzorgen. Deze drie autonome stapelaars regelen alles, maar zitten nog niet aan de top van hun capaciteit, iets dat in de toekomst wel tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast kunnen er altijd nog meerdere AGV’s ingezet worden om eventuele productie te verhogen, iets dat in een traditioneel magazijn niet zo eenvoudig is. Deze flexibiliteit met de visie voor groei is belangrijk, maar voor LiveKindly speelde ook de flexibiliteit een grote rol. Het huidige pand wordt gehuurd, maar mochten zij naar een ander pand gaan, dan kan het hele systeem meeverhuizen.

Een laatste optimalisatieslag wordt geboekt op het gebied van gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid. AGV International bouwt niet voor ieder project custom built AGV’s, maar gebruikt waar mogelijk standaard modellen, die zij nagenoeg naar bijna iedere situatie kunnen aanpassen. Hierdoor is onderhoud eenvoudiger en zijn eventuele reserveonderdelen sneller leverbaar. Arjan van Bergen zegt hierover het volgende: “Als ik vandaag onderdelen nodig heb, kan ik die soms dezelfde dag nog in huis hebben. Als iets custom made gebouwd is moet ik óf heel veel op voorraad hebben, óf heel lang wachten. Dat werkt niet meer in de wereld van vandaag.”

Universeel en doeltreffend

De implementatie van AGV’s is niet branche gebonden en kan dus universeel worden ingezet. Bent u benieuwd geraakt naar wat het voor uw organisatie kan betekenen? Of heeft u andere vragen rondom het optimaliseren van een magazijn?

Benieuwd?

Neem contact met ons op

Telefoon

Mail

Adres

AGV international - eigenaar - Tom - Broeder
Tom Broeder
Managing Director AGV International B.V.

Neem contact op

AGV international - eigenaar - Tom - Broeder
Tom Broeder
Managing Director AGV International B.V.
nl_NL