AGV INTERNATIONAL - logo - png

Waarom automatisering leidt tot nieuwe werkgelegenheid

Uit onderzoek (Today’s State of Work: At the Breaking Point’ van ServiceNow) onder 1850 zakelijk leiders blijkt dat leidinggevenden geloven dat automatisering kan leiden tot nieuwe werkgelegenheid. Het toevoegen van machines geeft medewerkers de mogelijkheid om het werk te doen dat ze willen doen daarnaast zou het ook ten goede komen van de creativiteit.

 

AGV International - Blog - warehouse - proces

De werkdruk is volgens een derde van de ondervraagden met 20 procent toegenomen. Automatisering zorgt er tevens voor dat werknemers minder administratieve werkzaamheden hoeven uit te voeren waardoor er meer ruimte over blijft voor samenwerking, communicatie en creatieve probleemoplossing.

Het onderzoek kent ook obstakels omtrent automatisering. Denk hierbij aan; de weerstand tegen verandering, het toezeggen van de vereiste middelen (personeel en budget) en de hoeveelheid tijd die het kost om automatisering door te voeren.

Volgens Tom Cheesewright, Applied Futurist, bestaat er geen twijfel dat de werkplek van morgen meer door machines dan door mensen wordt bezet. Hoewel sommige machines een directe vervanger zijn van mensen, zullen de meeste een aanvulling zijn. Het wordt namelijk steeds duidelijker dat de mens over drie vaardigheden beschikt die machines nog niet kunnen evenaren: de mogelijkheid om te cureren, te creëren en te communiceren.

‘’ Hoewel machines ons helpen om elke dag miljarden digitale transacties te analyseren, weten ze niet hoe ze een boeiend verhaal moeten vertellen. Communiceren op basis van emotie en passie is iets dat ze simpelweg niet kunnen nabootsen’’ aldus Cheesewright.

Neem contact op

AGV international - eigenaar - Tom - Broeder
Tom Broeder
Managing Director AGV International B.V.