AGV INTERNATIONAL - logo - png

Dingeman Hoek Groep kiest voor: G2M (Goods-to-Man) automatisering

AGV International produceert in samenwerking met UniCarriers en I’M Innovating momenteel de eerste 5 van de in totaal 30 stuks LT1500L RGV’s (Rail Guided Vehicles) voor DingemanHoek Groep.

DingemanHoek Groep bestaat uit diverse ondernemingen die alle schakels binnen de keten faciliteren betreffende het leveren van een kwaliteitsassortiment bloemen, planten en accessoires voor bloemisten. Ieder bedrijf heeft zijn eigen specialisatie waarbij klanttevredenheid en kwaliteit te allen tijde voorop staat. ‘In 3 jaar tijd zagen we een grote verandering ontstaan, in de vraag van onze klanten’ vertelt Ruben Hoek, Directeur Export bij DingemanHoek Groep.

AGV International - referenties - Dingeman - Hoek - Groep

Efficiëntie in bloemenlogistiek: Hoe AGV's de nieuwe norm bepalen voor Dingeman Hoek Groep

Waar onze klant eerst interesse had in grote orders van dezelfde soort, ontstaat behoorlijke fijnmazigheid in de ordervraag en bestelt de consument nu vaak juist minder van meer. De vraag naar bloemen werd hierdoor dus veel specifieker.’ Voor Dingeman Hoek Groep betekent dit technisch gezegd: een groot gamma met ondiepe hoeveelheden. Het authentieke orderpicken was hierdoor niet langer efficiënt en bij forse piekvraag zelfs inefficiënt. ‘We waren zoekende en het was uiteindelijk onze software leverancier die ons in contact bracht met Tom Broeder van AGV International | UniCarriers, vervolgt Ruben.’ Na verschillende partijen te hebben gesproken, hebben we de keuze gemaakt voor een high performance AGV-systeem van AGV International.’ ‘AGV International kan zich inleven in onze branche en bood ons een uitermate uitgebreid en flexibel totaalpakket. Op advies van AGV International is onze keuze gevallen op de LT1500L (low transporter). Een systeem dat voldoet aan de gestelde veiligheidseisen en bovendien gericht is op het goods-to-man principe. Het nieuwe systeem is enorm geschikt voor de bloemenindustrie. Zo is de LT1500L bijvoorbeeld bestendigd tegen vocht en temperatuurverschillen’ Met de komst van het AGV-systeem lost DingemanHoek Groep ook een groot deel van het personeelstekort op.

‘Het was lastig om geschikt personeel te vinden waardoor we kampten met schaarste. Door middel van deze G2M automatisering wordt dit probleem beperkt, waardoor we ons op andere zaken kunnen focussen, aldus Ruben’. ‘Het doel is om op de korte termijn onze stabiliteit te vergroten. Met ons nieuwe systeem zijn we nu op alle wensen van onze klanten voorbereid.’

Neem contact op

AGV international - eigenaar - Tom - Broeder
Tom Broeder
Managing Director AGV International B.V.