AGV INTERNATIONAL - logo - png

Magazijn automatisering met AGV’s en shuttles

Bij AGV International zijn wij in staat om een krachtige combinatie te leveren van AGV’s en autonome shuttles als één werkend geheel. Die bieden wij aan als één oplossing, waardoor uw magazijn, aan de hand van automatisering, efficiënter wordt ingericht. Deze combinatie levert onder andere: duurzaamheid, veiligheid, geoptimaliseerd ruimtegebruik en autonome interne logistiek. In het onderstaande artikel leggen we u uitgebreid uit, wat de voordelen van de combinatie AGV’s en autonome shuttles voor uw organisatie kunnen betekenen.

AGV International - blog - Magazijn - automatisering - AGV’s - shuttles

4 belangrijke succesfactoren bij magazijnautomatisering met AGV’s en shuttles:

1. Maximaal ruimtegebruik
2. Hogere veiligheid op de werkvloer
3. Verduurzaming van uw magazijn
4. Autonome magazijnfunctionaliteit

1. Maximaal ruimtegebruik
2D-shuttles, liften en X-tracks ontwerpen wij bij het shuttle/AGV-systeem extreem compact. Daardoor ontstaat een maximale opslagcapaciteit van het magazijn binnen de hiervoor beschikbare kubieke meters. Op deze manier kunt u de overige ruimte specifiek benutten om uw werkzaamheden verder te optimaliseren.

2. Hogere veiligheid op de werkvloer
Met een AGV-systeem ontstaat er een veiligere werkomgeving in het magazijn. Door de combinatie van AGV’s en shuttles worden bijvoorbeeld manueel bedienbare vorkheftrucks op bepaalde plekken overbodig. Doordat de systemen volledig uitgevoerd zijn met veiligheidsscanners, is er geen veiligere werkwijze betreffende interne logistiek.

3. Verduurzaming van uw magazijn
Het AGV-systeem heeft een lagere slijtage dan reguliere heftrucks. Hierdoor ontstaat een langere levensduur en is er relatief weinig onderhoud nodig aan het systeem. Ook kunnen de AGV’s op groene stroom rijden die kan worden opgewekt door zonnepanelen.

4. Autonome magazijnfunctionaliteit
Alle machinebewegingen van het shuttle/AGV-systeem zijn geprogrammeerd aan de hand van speciale warehouse control software. Het hierboven hangende Warehouse Management Systeem (WMS) bestuurt het gehele proces en de routing binnen het magazijn. De AGV pakt geheel zelfstandig de shuttles op, rijdt ze naar het juiste kanaal en plaatst deze op de eerste palletpositie. Hierna brengt de autonome shuttle de pallet naar de exacte eindbestemming.

Innovatieve oplossing voor magazijnautomatisering met iCUBE

De iCUBE is een innovatieve oplossing voor volledige magazijnautomatisering. Het is ontworpen vanuit de basis met flexibiliteit en modulariteit als hoeksteenprincipes. De iCUBE onderscheidt zich om diverse redenen van andere automatiseringssystemen. Dit komt omdat de iCUBE het voordeel biedt van volledige automatisering en tegelijkertijd minder machines nodig heeft in vergelijking tot enig ander systeem. Daarnaast heeft het alleen 2D-shuttles en liften nodig om volledige automatisering te bereiken. De 2D-shuttles en liften gebruiken namelijk hun eigen sensoren voor het detecteren van personen en genereren hierbij dus maximale veiligheid. De iCUBE kan compleet worden geïmplementeerd in bestaande magazijnen, nieuwbouw en gefaseerde magazijnuitbreiding.

Een succesvol AGV-systeem bij Bredabest

Bredabest is een toonaangevende speler als het gaat om het leveren van zowel ruwe grondnoten als halffabrikaten aan de pinda verwerkende industrie. Bredabest maakt succesvol gebruik van een AGV-systeem. Het systeem levert Bredabest een grote bijdrage op aan het realiseren van optimale veiligheid voor de medewerkers, maximale benutting van de opslagcapaciteit en verlaging van de kostprijs van de producten door o.a. besparingen aan fte’s en een hogere efficiëntie. Pieter Stienen, CEO van Bredabest, vertelt: ‘Dit alles maakt dat dit AGV-systeem een grote bijdrage zal leveren aan de realisatie van onze bedrijfsdoelstellingen’. Het inschakelen van AGV’s is onderdeel van een heel groot project. We realiseren nieuwbouw om ons voor te bereiden op de toekomst. Mede door de komst van ons nieuwe AGV-systeem hebben we hier alle vertrouwen in!’

Waarom autonome samenwerking van AGV’s en shuttles?

De belangrijkste redenen waarom een magazijn efficiënt kan worden ingericht door een combinatie van AGV’s en shuttles, zijn de veiligheid die u waarborgt in combinatie met het ruimtegebruik dat wordt geoptimaliseerd. Het extreem compacte systeem zorgt als vanzelfsprekend voor meer palletposities in ieder magazijn. Door de volledige automatisering ontstaat er tevens ook een veiligere werkomgeving ten opzichte van een conventioneel magazijn. Veel voordelen dus, die met het oog op de toekomst, echt van meerwaarde zijn voor uw logistieke processen.

Bekijk onze volledige gids

Buiten het feit dat wij hierboven hebben uitgelegd wat de vier grootste succesfactoren zijn, hebben wij ook de belangrijkste leerpunten en andere onmisbare informatie voor u geformuleerd betreffende de samenwerking van AGV’s en autonome shuttles.

Wilt u nu meer informatie over het implementeren van een AGV-systeem? Bekijk dan hier onze volledige gids. Wilt u hierover met ons in gesprek gaan? Neem dan hieronder contact op.

Benieuwd?

Neem contact met ons op

Telefoon

Mail

Adres

AGV international - eigenaar - Tom - Broeder
Tom Broeder
Managing Director AGV International B.V.

Neem contact op

AGV international - eigenaar - Tom - Broeder
Tom Broeder
Managing Director AGV International B.V.
nl_NL